söndag 24 januari 2021

x III

Vaknade tidigt och gav mig ut på en fyrtiominuters rask promenad redan 5.50. När jag kom utanför samhället fick det bli med pannlampa. Stannade till några gånger och lyssnade efter ugglor, men det var tyst. Det ska bli kallare igen, så kanske det kan bli någon kväll i veckan.

Isen hade delvis gått upp i Rössjön, men där låg inte mycket fågel. Några enstaka skrakar och knipor. En vigghona. En adult havsörn. Åkte sedan upp på Hallandsåsen och hittade denna gång till hygget med hökugglan (en bit in på hallandssidan). Grått och trist, så bilderna blev därefter. Hade tänkt åka till Torekov, men såg på Band att den sibiriska knölsvärtan åter hade setts vid Hemmeslöv och det var ju mycket närmare dit... Havet var lugnt och fågeln låg inte alltför långt ut, så det var förstås utomordentligt trevligt. Mängder med bergänder, svärtor och sjöorrar dessutom. En svarthakedopping blev det också minsann. 

Efter korv och mos i Båstad körde jag vidare till Torekov. Toppskarvar (20-tal ex), gravänder, krickor, skärsnäppor (30 ex), en drillsnäppa, några tobisgrisslor, gott om ängs- och skärpiplärkor, en järnsparv. Jag har säkert glömt något. Stannade till i Lervik också, men såg inte till dvärgsparven. Tre rörhönor och en starflock.

Tre nya livskryss i januari. Hur ska detta sluta?

Inga kommentarer: