söndag 17 januari 2021

x

Tillbringade hela dagen på ett vintrigt Bjäre. Kryssade dvärgsparv i Lervik. Ja, den har jag lyckats undvika i alla år. Det blev en ganska kort observation. Hade jag haft kameran beredd hade jag kanske hunnit ta några bilder. Efter att ha varit i Torekov åkte jag dit en andra gång, men lyckades inte hitta den igen. Fin solnedgång.

Det blev en ganska bra artlista under dagen. Kricka, svärta, toppskarv (minst 30 ex), rapphöna, havsörn, pilgrimsfalk, skärsnäppa, forsärla, sädesärla, vinterhämpling och mycket mer. Helt underbar dag. Träffade H i Lervik och M vid Torekovs rev och det var trevligt. Alltid härligt med lite fågeltugg.

Jag måste åka ut lite oftare till kusten. Det går inte att fågelskåda här hemma för tillfället. Det finns i princip inget att se. Om några veckor kan man klart börja med uggelyssning på kvällarna och sedan sätter vi väl igång att inventera tjäder och orre. Vi tar nog båda skogshönsen i år.

2 kommentarer:

Enallagma sa...

Kusten är alltid kusten. Horisont,sjöfåglar.Men beundrar ditt kommunskådande! Gör det som ger dig mest energi...

pelle sa...

Grattis till dvärgsparven! Jag räknar den som en av mina främsta favoritfåglar, fast jag bara har sett den en enda gång för ett tiotal år sen... Den kom in på vår kommunlista i höstas, men bara i några minuter, så jag missade den trots att jag satt på cykeln när larmet kom. Bara en skådare fick se den. Men det det blir nog fler tillfällen ;)