tisdag 16 februari 2021

Cinclus cinclus II

Det börjar bli en vana att varje dag gå en sväng vid ån, vidare ut till sjön (där de nu kör med bilar och verkar ha väldigt roligt...) och tillbaka till samhället på gångstig. Det är skönt att röra på sig. Jag skulle dock behöva gå längre sträckor för att få upp konditionen, då jag har planer på fjällen i sommar. Då ska man helst vara i bra form.

Kanske det t.o.m. blir en nostalgiresa till nordligaste Sverige. Minnena från norrlandsåren börjar blekna, så det hade varit fint att komma upp till de trakterna igen. Bil, tälta, vandra i fjällen och skogarna, kanske ta mig till tundran där jag tillbringade några veckor 1996. Abisko, Muddus, Sjaunja... Total frihet, inga måsten. Jag har pallat myggsomrar förr, men jag vet att det kan vara plågsamt. 

Jag läser Där Vindelfjällen tar vid av Hans Nyström, så även Ammarnäs finns med i planerna. Pieljekaise, måste jag besöka en gång till i livet. Vi får se hur det blir. Det slutar kanske med Hallandsåsen och Bjärekusten. Något resande utomlands lär det åtminstone inte bli. Rördrommen från i söndags, strömstaren och rödhaken från igår. Vinterns verkliga kämpar. 

1 kommentar:

We are paying it forward sa...

Tänk att jag aldrig fick syn på den där rördrommen jag så ofta hörde, i Björketorp...

Hur eller hur... fjällen... det blir så, även för mig. Jag lär inte köra så långt norrut som du planerar, men tänker mig att strosa omkring i trakten kring Töfsingdalen och Hävlingen. Och så blir det ju, i samma veva, Grövelsjön, med Netti. Men d e t är ju lite lyxigt med husvagn och så. För strosandet tar jag dock med tältet. :)

Så vilsamt att kunna smida lite sådana planer, när det nu är som det är - och man inte ens kan planera en tur till Norge...

Kram,
Magda :)